תבשיל בשר ראש עם גרגירי חומוס
1 שע' הכנה
- 5 מנות
- סוג בשר: בשר ראש
אופן ההכנה
המרכיבים:
- כוס וחצי גרגירי חומוס גדולים מושרים לילה לפני
- קילו בשר ראש (אפשר גם שריר), חתוך לקוביות 4×4
- 4 כפות שמן
- 2 בצלים גדולים -קוביות
- 4 עגבניות-לקלף קליפה ולחתוך לקוביות
- 10 שיני שום קצוצות
- לאוהבי החריף- פלפל חריף קצוץ
- רבע צרור כוסברה
- 2 כפות רסק
- מלח
- פלפל
- כפית כמון
- כפית פפריקה בשמן
ההכנה:
- לבשל את גרגירי החומוס רבע שעה- ולשטוף
- לבשל את הבשר לכפות את הקצף ולשמור את המים להמשך הבישול.
- בסיר שטוח להזהיב את הבצל, להוסיף את שיני השום ואחרי 2 דקות להוסיף את העגבניות, להוסיף רסק עגבניות, ולבשל 5 דקות
- להוסיף תבלינים ולערבב על אש נמוכה 10 דקות, כדי לפתוח טעמים
- לערבב מידי פעם
- להוסיף בשר,חומוס ואת המים שהבשר בושל בו.
- לבשל עד לריכוך הבשר.
- לטעום ולתקן תיבול
- לקראת סוף הבישול, להוסיף כוסברה קצוצה
בתאבון